Tapijt reinigen is het nieuwe stofzuigen

 

Wanneer tapijt gereinigd moet worden, denken veel Nederlanders al snel aan even stofzuigen en klaar. Bij stofzuigen wordt alleen het bovenste deel van het tapijt gereinigd. Vuil dat in het tapijt gelopen is, blijft hierdoor achter. Het tapijt reinigen zou daarom een goede toevoeging zijn aan het onderhoud. Maar wat is nu echt de juiste manier om uw tapijt mooi en schoon te houden?

Stofzuigen

Als eerst is het belangrijk om uw tapijt regelmatig te stofzuigen. Zorg hierbij dat u een kwalitatief goede stofzuiger hebt met voldoende zuigkracht. Wanneer de te reinigen oppervlakte vrij groot is, is het raadzaam om de ruimte op te delen. Dit zorgt er voor dat u geen plek zult missen. Verder is het goed om te weten met wat voor een tapijt u te maken heeft. Wanneer er een hoogpolig tapijt in uw kamer ligt, zult u vaker over een plek heen moeten gaan, wil deze grondig schoon zijn.

Reinigen

Vervolgens is het zaak om ontstane vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Hierdoor krijgt de vlek geen kans om zich aan het tapijt te hechten. Probeer de vlek zoveel mogelijk weg te deppen. Wrijf niet, want dan zal de vlek dieper in het tapijt trekken. Dep de vlek zoveel mogelijk weg met warm water en een schone doek. Wanneer de vlek hardnekkiger lijkt en u deze zelf niet verwijderd krijgt, kunt u de Tapijtdokter inschakelen. Met hun jarenlange ervaring zijn zij gespecialiseerd in het verwijderen van hardnekkige vlekken in tapijt, vloerkleden of meubels.

Voorkomen

Wanneer het tapijt weer helemaal schoon en fris is, is het zaak om dit zo te houden. Dit kunt u doen door simpelweg niet te knoeien, maar soms is er sprake van overmacht. Daarom is ook het impregneren van het tapijt een goede manier om er voor te zorgen dat vuil makkelijker kan worden verwijderd. Hierdoor vermindert u de kans dat het tapijt snel weer vuil zal worden en kunt u langer genieten van een mooi tapijt.

Wilt u meer weten over het reinigen van uw tapijt of een van onze andere diensten? Kijkt u dan verder op deze website of neem voor meer informatie contact met ons op.