Een vloerkleed mooi houden

laagpolig vloerkleed

Een vloerkleed mooi houden kan best een uitdaging zijn. Zeker in een druk huishouden waar geleefd wordt is dat knap lastig. En als je een nieuw vloerkleed hebt aangeschaft wil je daar natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten! Denk maar eens aan spelende en stoeiende kinderen en huisdieren als katten en honden (die ook nog wel eens een ongelukje veroorzaken). Kortom, met een groot gezin en huisdieren heeft het vloerkleed het natuurlijk wel wat zwaarder te verduren.

Welk type vloerkleed past bij jou?

Een vloerkleed mooi houden heeft dus te maken met hoe intensief het gebruikt wordt. Toch kun je daar al vóór je een vloerkleed aanschaft wel rekening mee houden, want het type vloerkleed heeft behoorlijk veel invloed op hoe lang het meegaat. Een stof als jute is bijvoorbeeld ontzettend duurzaam. En wat poolhoogte betreft? Wil je je vloerkleed zo lang mogelijk mooi houden, kies dan voor een laagpolig vloerkleed! Niet alleen is een laagpolig vloerkleed veel makkelijker schoon te maken, ook in het geval van ongelukjes zoals het knoeien van eten of drinken heb je het met een laagpolig vloerkleed een stuk makkelijker met schoonmaken.

Bij een hoogpolig vloerkleed heb je namelijk het risico dat een vlek helemaal in de vezels gaat zitten. Maar ook het pluizen is in de regelmaat bij hoogpolige kleden meer aan de orde. En over dat schoonmaken van het kleed gesproken: als je een vlek hebt gemaakt, ga daar dan gelijk mee aan de slag! Want hoe sneller je de vlek verwijdert, hoe groter de kans dat je er niks meer van ziet.

De beste tip?

De beste tip om een vloerkleed mooi te houden is eigenlijk heel simpel: zorg dat je je vloerkleed goed en regelmatig onderhoudt. En dat begint met 1 á 2 keer in de week lichtjes stofzuigen. Door het verwijderen van kruimels en stofjes ga je slijtage tegen en het is natuurlijk ook wel zo hygiënisch. Een andere tip is om je vloerkleed om elke twee maanden even een kwart- of halve slag te draaien. Zeker wanneer het kleed gedeeltelijk onder een kast of bank ligt zorg je ervoor dat het kleed gelijkmatig wordt belopen. En dat scheelt echt aanzienlijk in de levensduur!