Waarom Kos stad de ideale vakantiebestemming is

Kos Stad

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een vakantie naar Kos Stad te boeken. Dit komt namelijk omdat er veel leuke activiteiten te ondernemen zijn. Zelf ben ik hier ook geweest en ik heb hier een erg fijne vakantie gehad. Op dit eiland kan je niet alleen lekker genieten op het strand, het centrum bruist ook van het leven. Maak bijvoorbeeld kennis met het uitgaansleven en bezoek een aantal clubs. Ben je hier niet van, dan kan je er ook voor kiezen om een cultureel tripje te maken. Er zijn namelijk veel musea waar je veel kunt leren over de Griekse cultuur en geschiedenis.

Kos Stad

Keuze uit veel soorten accommodaties

 

Wanneer je een reis naar Kos Stad wilt boeken, is het natuurlijk belangrijk om een goede accommodatie te kiezen. Gelukkig is er een breed aantal opties waaruit je kunt kiezen. Kies er bijvoorbeeld voor om een all inclusive resort te boeken. Je kunt dan heerlijk ontspannen terwijl je heel de dag lang gratis kunt eten. Ook is het mogelijk om een regulier hotel te boeken met ontbijt. Je kunt dan zelf kiezen waar je in de avond wilt eten. Dankzij het grote aanbod aan accommodaties is er altijd wel een optie die precies aansluit op jouw wensen en budget.

Boek een leuke excursie

 

Als jouw vakantie geboekt is, is het leuk om na te denken over excursies op Kos. Er zijn namelijk talloze activiteiten die je van tevoren kunt regelen. Ga bijvoorbeeld met zijn allen op een boottocht, of kies ervoor om een museum te bezoeken. Daarnaast zijn er ook allerlei soorten sporten die je langs het strand kunt beoefenen. Door deze excursies te boeken, haal je kortom zoveel mogelijk uit jouw vakantie. Wil jij dus ook een leuke vakantie beleven in de zon, dan raad ik je zeker aan om een vakantie naar Kos te boeken.

Een vloerkleed mooi houden

laagpolig vloerkleed

Een vloerkleed mooi houden kan best een uitdaging zijn. Zeker in een druk huishouden waar geleefd wordt is dat knap lastig. En als je een nieuw vloerkleed hebt aangeschaft wil je daar natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten! Denk maar eens aan spelende en stoeiende kinderen en huisdieren als katten en honden (die ook nog wel eens een ongelukje veroorzaken). Kortom, met een groot gezin en huisdieren heeft het vloerkleed het natuurlijk wel wat zwaarder te verduren.

Welk type vloerkleed past bij jou?

Een vloerkleed mooi houden heeft dus te maken met hoe intensief het gebruikt wordt. Toch kun je daar al vóór je een vloerkleed aanschaft wel rekening mee houden, want het type vloerkleed heeft behoorlijk veel invloed op hoe lang het meegaat. Een stof als jute is bijvoorbeeld ontzettend duurzaam. En wat poolhoogte betreft? Wil je je vloerkleed zo lang mogelijk mooi houden, kies dan voor een laagpolig vloerkleed! Niet alleen is een laagpolig vloerkleed veel makkelijker schoon te maken, ook in het geval van ongelukjes zoals het knoeien van eten of drinken heb je het met een laagpolig vloerkleed een stuk makkelijker met schoonmaken.

Bij een hoogpolig vloerkleed heb je namelijk het risico dat een vlek helemaal in de vezels gaat zitten. Maar ook het pluizen is in de regelmaat bij hoogpolige kleden meer aan de orde. En over dat schoonmaken van het kleed gesproken: als je een vlek hebt gemaakt, ga daar dan gelijk mee aan de slag! Want hoe sneller je de vlek verwijdert, hoe groter de kans dat je er niks meer van ziet.

De beste tip?

De beste tip om een vloerkleed mooi te houden is eigenlijk heel simpel: zorg dat je je vloerkleed goed en regelmatig onderhoudt. En dat begint met 1 á 2 keer in de week lichtjes stofzuigen. Door het verwijderen van kruimels en stofjes ga je slijtage tegen en het is natuurlijk ook wel zo hygiënisch. Een andere tip is om je vloerkleed om elke twee maanden even een kwart- of halve slag te draaien. Zeker wanneer het kleed gedeeltelijk onder een kast of bank ligt zorg je ervoor dat het kleed gelijkmatig wordt belopen. En dat scheelt echt aanzienlijk in de levensduur!

De voordelen van een traprenovatie met tapijt

Tapijt op uw trap

Is het tijd voor een traprenovatie in uw woning? Laat uw trap dan bekleden met tapijt! Dit geeft de trap een prachtige uitstraling, en heeft bovendien nog andere voordelen. In dit blog vertellen we alles over deze voordelen van een traprenovatie met tapijt.

Voordelen van tapijt

Denkt u erover om een traprenovatie met tapijt uit te laten voeren? Dan profiteert u onder andere van de volgende voordelen:

  • Het is een relatief goedkoop materiaal
  • Het dempt geluid wanneer u de trap op en af loopt
  • Het voelt lekker zacht en warm aan onder de voeten
  • Het verhoogt de veiligheid op de trap, want het voorkomt dat u uitglijdt
  • Het is relatief snel geplaatst

Het plaatsen van een tapijt op de trap is zo gedaan, maar het voorwerk kost wel wat tijd. Zo is het verwijderen van de oude vloerbedekking en het schuren van de trap een flink karwei. Gelukkig kunt u deze klus wel gewoon uitbesteden aan een professional.

Nadelen van een traprenovatie met tapijt

Helaas heeft een traprenovatie met tapijt ook enkele nadelen. Een van de grootste nadelen is het feit dat u na verloop van tijd te maken zult krijgen met slijtage op het gedeelte waar gelopen wordt. Dit kunt u wel zo lang mogelijk uitstellen met een aantal trucjes, zoals het plaatsen van een ondervloer (een ondertapijt), en het laten reinigen van het tapijt.

Is tapijt altijd geschikt voor een trap?

Niet iedere tapijtsoort is geschikt voor het stofferen van een trap. Dit heeft te maken met de pooldichtheid van het tapijt. U kunt een trap niet bekleden met een tapijt met een lage pooldichtheid. Dan zou u namelijk tegen de rug van het tapijt aankijken omdat het tapijt gebogen is, en dat ziet helemaal niet mooi uit. Tapijt dat geschikt is voor het bekleden van een trap, is voorzien van het PIT-symbool. Wij raden u aan om bij een specialist te vragen naar meer informatie over de geschiktheid van het tapijt. Overigens is dit sowieso verstandig wanneer u een traprenovatie met tapijt uit laat voeren.

Tapijt reinigen is het nieuwe stofzuigen

 

Wanneer tapijt gereinigd moet worden, denken veel Nederlanders al snel aan even stofzuigen en klaar. Bij stofzuigen wordt alleen het bovenste deel van het tapijt gereinigd. Vuil dat in het tapijt gelopen is, blijft hierdoor achter. Het tapijt reinigen zou daarom een goede toevoeging zijn aan het onderhoud. Maar wat is nu echt de juiste manier om uw tapijt mooi en schoon te houden?

Stofzuigen

Als eerst is het belangrijk om uw tapijt regelmatig te stofzuigen. Zorg hierbij dat u een kwalitatief goede stofzuiger hebt met voldoende zuigkracht. Wanneer de te reinigen oppervlakte vrij groot is, is het raadzaam om de ruimte op te delen. Dit zorgt er voor dat u geen plek zult missen. Verder is het goed om te weten met wat voor een tapijt u te maken heeft. Wanneer er een hoogpolig tapijt in uw kamer ligt, zult u vaker over een plek heen moeten gaan, wil deze grondig schoon zijn.

Reinigen

Vervolgens is het zaak om ontstane vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Hierdoor krijgt de vlek geen kans om zich aan het tapijt te hechten. Probeer de vlek zoveel mogelijk weg te deppen. Wrijf niet, want dan zal de vlek dieper in het tapijt trekken. Dep de vlek zoveel mogelijk weg met warm water en een schone doek. Wanneer de vlek hardnekkiger lijkt en u deze zelf niet verwijderd krijgt, kunt u de Tapijtdokter inschakelen. Met hun jarenlange ervaring zijn zij gespecialiseerd in het verwijderen van hardnekkige vlekken in tapijt, vloerkleden of meubels.

Voorkomen

Wanneer het tapijt weer helemaal schoon en fris is, is het zaak om dit zo te houden. Dit kunt u doen door simpelweg niet te knoeien, maar soms is er sprake van overmacht. Daarom is ook het impregneren van het tapijt een goede manier om er voor te zorgen dat vuil makkelijker kan worden verwijderd. Hierdoor vermindert u de kans dat het tapijt snel weer vuil zal worden en kunt u langer genieten van een mooi tapijt.

Wilt u meer weten over het reinigen van uw tapijt of een van onze andere diensten? Kijkt u dan verder op deze website of neem voor meer informatie contact met ons op.